Над 15 000 лева са събрани от акции на Коледния благотворителен базар

MadeInVarna
Над 15 000 лева са събрани от акции на Коледния благотворителен базар

15 254 лева са събрани по време на акции на благотворителния Коледен базар във Варна, съобщават от на “Българска Стрийт Фууд Асоциация” /БСФА/, която заедно с “Фермерски пазар–Варна” са организатор на събитията.

 

От тях  2536 лв. са събрани от “Улицата на готвачите”, които са дарени в подкрепа на социалната кухня към храма „Св. Архангел Михаил“ за хора в нужда. Събитието бе организирано съвместно с БСФА, “Фермерски Пазар- Варна” и подкрепено от Международния френски лицей “Шарл Перо”, “FoodObox” – София , IV Езикова гимназия “Фредерик Жолио – Кюри” и CUBO.

 

4140 лв са събрани по време на базар, организира на 17-ти и 18-ти декември от Комитета по човешки права и мир към АСМБ-Варна. Със средствата са закупени медицинска апаратура и консумативи за Дома за медико-социални грижи във Виница – вертикализатор, тоалетен стол за деца с увреждания, антидекубитални дюшеци и назални катетри за кислород за недоносени деца.

Доброволците от Фондация “Въздигане” са събрали от своя щанд за периода от 11-ти до 22-ри декември 2 183лв., които ще дарят за възстановяване на църквата в Средно село. Успех постигна и кампанията за събиране на капачки „Аз вярвам и помагам“, която също участва в коледния базар в дните 10-11 и 17-18 декември. За периода с подкрепата на граждани е събрана сумата от 6395 лв. Целта за 2023 г. да бъде събрана сумата от 500 000 лв. за закупуване и даряване на първия в България мобилен пункт за кръводаряване; за неонатална линейка за новородените бебета в СБАГАЛ “Проф. Д-р Д. Стаматов – Варна”;  за животоспасяваща медицинска апаратура и оборудване на най-голямото отделение по детска хирургия в Североизточна България в МБАЛ “Св. Анна”. Очаква се да бъде обявена и сумата от акция “Жълти стотинки”, чийто отчет на събраните средства е свързан с броенето на монетите от страна на банката.

 

Организаторите от “Българска Стрийт Фууд Асоциация” и “Фермерски пазар–Варна” благодарят на Община Варна за поредната подкрепа за техни събития.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Вече може да се плаща данък за превозните средства

Данъкът върху превозните средства за 2023 г. вече може да се плаща, съобщиха от дирекция „Местни данъци“ към Община Варна. Информация за размера на задълженията може да получи на гише „Информация” в дирекция „Местни данъци” на  бул. ”Сливница” № 191, на телефон 052/820-905, както и на следните интернет страници www.varna.bg, […]