Наемат над 1500 души за преброяването във Варна

MadeInVarna
Наемат над 1500 души за преброяването във Варна
Над 1 500 преброители и контрольори ще бъдат наети за Преброяване 2021 във Варненска област. Тяхното обучение започва днес и ще продължи до 1 септември, съобщават от НСИ.
Списъците с одобрените кандидати за преброители, контрольори и придружители, както и графиците за обученията, са обявени в интернет на страниците на общинските и районните администрации.

Обученията в цялата страна се организират от общинските преброителни комисии и териториалните статистически бюра. Те ще се проведат в специално наети за целта зали с достатъчно голям капацитет при спазване на противоепидемичните мерки.

Преброяването на населението и жилищния фонд в Република България ще се проведе в периода между 7 септември и 3 октомври, като ще премине на два етапа:

Първият етап ще е чрез попълване на електронна преброителна карта по интернет от 7 до 17 септември.

Вторият етап ще  чрез посещение на домакинствата. В периода от 18 септември до 3 октомври  преброителите ще имат право да посещават домакинствата в техния преброителен участък от 8.00 ч. сутрин до 20.00 ч. вечер, включително събота и неделя.

Актуална информация за подготовката и провеждането на Преброяване 2021 е налична на https://census2021.bg/.

Следваща Новина

31 август е крайният срок за записване в школите на ОДК

На 31-ви август изтича срокът, в който може да се подадат заявления за прием в школите на Общинския детски комплекс във Варна. Приемът за учебната 2021/2022 година се извършва чрез електронната система – www.odk.is-vn.bg. ОДК предлага на децата обучение през свободното им време в 30 различни школи, състави и формации, които […]