Организират туристически пешеходен тур на Варна за Деня на Съединението

MadeInVarna
Организират туристически пешеходен тур на Варна за Деня на Съединението

Безплатна пешеходна туристическа обиколка с професионален екскурзовод на български език, се организира по случай 6 септември – Денят на Съединението на България. В нея могат да се включат всички желаещи да научат повече за историята и забележителностите на морската столица.

Събитието ще започне на 6-ти септември от 10,30 ч., от Туристическия информационен център на пл. „Св. св. Кирил и Методий“ /срещу Катедралата/. Времетраенето е около един час. Маршрутът включва барелефа на Княз Александър Батенберг, поставен на сградата на Държавния архив, архитектурата на бул. “Мария Луиза” и Паметника на приморци, загинали в сръбско-българската война. Организатори са Туристически информационен център към Община Варна и Съюзът на екскурзоводите. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Международен турнир по тенис на корт ще се проведе край Варна

Международен турнир по тенис на корт на червени кортове на ITF за жени ще се проведе от 5-ти до 12-ти септември на кортовете на клуб „Супер спорт“ в курортния комплекс „Св. Св. Константин и Елена“, край Варна. През първите два дни на турнира са квалификационните срещи за попълване на свободните места […]