Наградиха матрос от Варна, спасил човешки живот

MadeInVarna
Наградиха матрос от Варна, спасил човешки живот
Снимка: Министерство на отбраната

Военнослужещ от Военноморските сили (ВМС) беше награден със заповед на началника на отбраната за доблестна постъпка, довела до спасяването на човешки живот, при инцидент, на който той е станал свидетел. В Щаба на ВМС днес, 28 януари матрос Левон Топалян от военното формирование 26 870 – Варна получи награда сувенирен нож „Манлихер” от заместник-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов.

Поводът за награждаването са доблестта, честността и самообладанието, проявени от матрос Левон Топалян. На 12 декември 2019 г. рано сутринта в района на квартал „Чайка” във Варна матрос Топалян спасява живота на припаднала жена, която удря главата си и получава гърч. Матросът е повикал бърза помощ, събрал личните документи, вещи и ключове на пострадалата жена и ги предал на пристигналия медицински екип.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Черно море – Македония Гьорче Петров 3:2

Снимка: Министерство на отбранатаЧерно море победи с 3:2 Македония Гьорче Петров в третата си контрола от лагера в турския курорт Алания. Мачът се игра в четири части по 30 минути. В 13-ата минута Матиас Курьор откри резултата отблизо на празна врата. В началото на втората част макендонците изравниха 1-1. В […]