Нинова от Видин: Можем да се справим. Трябва ни ред, предсказуемост и разумни решения

MadeInVarna
Нинова от Видин: Можем да се справим. Трябва ни ред, предсказуемост и разумни решения

„Всеки ден ГЕРБ увеличават хаоса. Не могат да овладеят ситуацията, създават паника и управляват кризата през страха на хората. Трябва да се направи точно обратното“, заяви Корнелия Нинова по време на обиколката си в Северозападна България по отношение на неуредиците във ваксинационния процес.
Председателят на БСП бе категорична в необходимостта от следните мерки: „Ред, предсказуемост, спокойни и разумни решения без паника:
1.       Да се възстановят списъците на рискови групи.
2.       Личните лекари да се заемат с ваксинирането.
3.       Спешно да се осигурят ваксини извън договорените – руска и китайска.
4.       Да се обособят ковид болници и чисти болници, за да продължи нормалното функциониране на здравните заведения и за други заболявания.
5.       Да се обяви данъчна ваканция за бизнеса.
6.       Да се подпомогне всяко домакинство с ежемесечна сума.
Можем да се справим!“
Нинова обяви, че „Срутището ГЕРБ се вижда най-ясно в Северозапада“ и призова социалистите от Видинско: „Оценявайте партиите по резултатите, а не по думите. След 11 години управление на ГЕРБ сме най-бедни в Европа, най-бързо изчезващата нация, с над 47 процента неграмотни деца, най-корумпираната страна и на последните места по свобода на изразяване. Днес сме изправени пред съдбоносен избор – да продължаваме така или да мобилизираме силите и достойнството си като народ и да направим промяна. Уважавам всички малки партии и хората, които ги избират, но е факт, че само БСП има възможност да победи ГЕРБ. Всичко друго е разпиляване на гласове и бетонира статуквото“, заяви на среща с актива на БСП председателят на партията Корнелия Нинова.
Лидерът на българските социалисти поясни: „Защо БСП сме единствената алтернатива:
1. Защото от всички представящи днес себе си като опозиция на ГЕРБ, само ние не сме били в коалиция или договорки с тях и не сме избирани с техни гласове на високи държавни постове. А имахме тази възможност, но я отказахме. Ние не предаваме интересите на тези, които ни подкрепят.
2. Ние сме единствено алтернатива, защото 4 години всичко, което обещахме, внесохме като закони и го отстоявахме в парламента. Не само говорим, а действаме.
3. Направихме промяната първо при нас и скъсахме със задкулисието и скритите договорки вътре в партията, за да претендираме, че можем така чисто и почтено да управляваме и страната.
4. Днес имаме ясен и конкретен план за управление и листи от честни хора-професионалисти, които да изпълнят този план с грижа за хората. Централно място в този план заема регионалната политика“.
„За 11 години управление на герб този район обедня още повече. За такива райони трябват не общи мерки, а целенасочена държавна  политика. Подготвени сме със специален закон с гаранционен фонд от сто милиона лева годишно за инвестиции в производство и работни места, образование, земеделие и жилищна политика в този край“, заяви пред социалисти и симпатизанти от Видин Нинова.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Републиканци за България с обиколка на Софийска област

С молитва за здраве и успех в храм „Света Троица“ в град Божурище, стартира обиколката в София област на ПП „Републиканци за България“. В присъствието на председателят на партията Цветан Цветанов, областният координатор Мартин Асенов, водачът на листата Чавдар Маринов, членът на ИС на партията Владимир Владимиров  както и кандидатите […]