Нинова след среща с пчелари: Работим за биологично родно производство на мед и пчелни продукти

MadeInVarna
Нинова след среща с пчелари:  Работим за биологично родно производство на мед и пчелни продукти

В Деня на пчеларя лидерът на БСП Корнелия Нинова и народният представител Румен Георгиев разговаряха с представители на пчеларския бранш в България. На срещата бяха обсъдени проблемите пред сектора, с които се сблъскват родните производители на мед и пчелни продукти.
„Българският мед е качествен и здравословен продукт на световно ниво. Производството му трябва да бъде подкрепяно, за да може да бъде конкурентен на европейския и световен пазар“, заяви Нинова
Пчеларите донесоха на Нинова истински роден мед и фалшив от 2018 година, който е на българския пазар.
„Важен въпрос е контрола на качеството на меда за българския пазар, за да може да се храним  здравословно, а не с ментета.“, добави тя.
Има реална опасност от фалити на стотици пчелари в цялата страна заради част от променените критерии за малките и средните пчелари, които на практика са неизпълними, споделиха участници в срещата.
Пчеларите се оплакаха от внесените от управляващите промени в Закона за пчеларството и благодариха на парламентарната група на социалиститите за отстояваните в парламента позиции в защита на българските пчелари. Според представителите на българските пчелари в момента цари нормативен хаос в сектора и политиката на управляващите води до неговото монополизиране. На срещата с лидера на БСП – Корнелия Нинова, те настояха за нова политика за пчеларството, която да е в унисон с европейските насоки – Зелената сделка и стратегията “От фермата до трапезата”.

Корнелия Нинова увери своите гости, че в управленската програма на БСП пчеларството е изведено като приоритет и левицата подкрепя политиките за биологично производство и екологичното земеделие.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Министър Терзийски се срещна с посланика на Държавата Катар в България

Днес се проведе работна среща на министър Христо Терзийски с Н.Пр. г-н Рашид ал-Хатър, посланик на Държавата Катар в България. В хода на  разговора двамата дадоха висока оценка на двустранните отношения, в това число и в областта на сигурността и вътрешните работи. По време на разговора бяха обсъдени различни аспекти […]