Новото кръгово кръстовище на Долна Трака е готово (снимки)

MadeInVarna
Новото кръгово кръстовище на Долна Трака е готово (снимки)

Готово е новото кръгово кръстовище на Долна Трака, където се пресичат бул. „Княз Борис I” и ул. „Арх. Манол Йорданов“. Проектът е изпълнен от Агенция “Пътна инфраструктура” по предложение на Община Варна и на обществения съвет по пътна безопасност. Целта е създаване на условия за безопасно пътуване, тъй като преди ремонта този район бе един от рисковите във Варна, обяви кметът на Варна Иван Портних. В профила си във Фейсбук той публикува и снимки на обекта, направени от птичи поглед.

Подменени са подземните комуникации под кръстовището, но предстои изграждане на магистрален водопровод от ВиК-Варна към Златни пясъци. След изпълнението на този проект, част от западното платно на пътя ще бъде окончателно завършена. Предстои и поетапно озеленяване.

Следваща Новина

Отварят за разходка 5 от парковете във Варна при строги правила

Отварят се за разходка 5 от парковете във Варна при строги правила, като остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Това съобщи днес кметът Иван Портних, като уточни, че решението за либерализиране на мерките е въз основа на […]