Община Варна подготвя нова социална услуга – приют за 50 души

MadeInVarna
Община Варна подготвя нова социална услуга – приют за 50 души

Одобрено е проектното предложение на Община Варна за разкриване и предоставяне на нова социална услуга „Приют“, с капацитет 50 места. Той ще бъде реализиран по  ОП „Развитие на човешките ресурси“. Срокът за изпълнение на планираните дейности е 16 месеца, които започват от 1-ви март 2022 година. Финансирането, в размер на 288 450 лв., е безвъзмездно, съобщават от дирекция “Социални дейности” към Община Варна.

 

Дейностите ще бъдат изпълнени в сградата на ул. “Петко Стайнов” №7, която се обновява със средства по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Основна цел на проекта е повишаване на качеството на живот, насърчаване на социалното включване и интегриране в обществото на бездомни лица и семейства. Очакваните резултати са осигуряване на достъпни и качествени услуги, пълноценна грижа и реализация за хората от рисковите групи; подкрепа за включване в курсове за квалификация, преквалификация или за намиране на работа, консултиране и информиране.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Спешната помощ във Вълчи дол получи чисто нова оборудвана линейка

Днес филиалът на Спешната помощ в град Вълчи дол получи чисто нова оборудвана линейка. Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ – Варна, д-р Мая Рашева, предаде специализирания автомобил, като пожела по-малко да са случаите, в които се налага употребата му. Линейката е придобита в изпълнение на проект „Подкрепа за […]