Община Варна с нов състав на Консултативния съвет по въпросите на туризма

MadeInVarna
Община Варна с нов състав на Консултативния съвет по въпросите на туризма

Община Варна обяви състава на новия Консултативен съвет по въпросите на туризма. Председател е кметът Благомир Коцев, а заместник-председател – ресорният заместник-кмет по въпросите на туризма Снежана Апостолова. 

В съвета влизат равен брой представители на общинската администрация и на браншовите туристически организации. От страна на Общината участват главният архитект, както и директорите на пет общински дирекции. Като представители на браншовите организации са включени Варненската туристическа камара, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и варненската й структура, Съюз на хотелиерите, Съюз на екскурзоводите, Българска асоциация на сомелиерите и винопроизводителите, Летище Варна, Варненска асоциация на туристическите агенции и представители на курортите „Златни пясъци“, „Св. св. Константин и Елена“, „Слънчев ден“ и други. 

Консултативният  съвет подпомага кмета и екипа му в разработването на стратегии, програми и проекти за развитието на туризма. Той дава становища по въпроси, свързани с развитието на сектора, включително размера на туристическия данък и неговото разходване. 

Съветът предлага, обсъжда и одобрява Програмата за развитие на туризма на територията на община Варна. Също така дава предложения за участието на Общината в международни, национални и регионални туристически борси и изложения.

Във функциите на съвета са още обсъждане на подготовката за предстоящия летен туристически сезон и анализ след приключването му.  

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Благомир Коцев: Екипът на Онкоболницата посреща Световния ден на здравето в по-добри условия благодарение на Община Варна

Радвам се, че екипът на Онкоболницата посреща Световния ден на здравето и професионалния празник на здравния работник в по-добри условия благодарение на Община Варна. Това заяви днес кметът Благомир Коцев по време на официалното откриване на обновения стационар на общинската Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания (СБАЛОЗ) „Д-р […]