Общински съвет – Варна с първо за годината заседание

MadeInVarna
Общински съвет – Варна с първо за годината заседание

Общинският съвет във Варна се събира за първи път тази година. Заседанието е с начален час 9:30 и отново ще се проведе неприсъствено.
В проекта за дневен ред са включени 4 точки. Една от темите ще е участието на Община Варна в програма за осигуряване на безплатен топъл обяд за 300 души в условията на пандемията от COVID-19. Разкриването на нова социална услуга „Асистентска подкрепа“, която ще помогне на близо 730 варненци, също фигурира в дневния ред.
Съветниците ще решат кой ще управлява новоизграденото рибарско пристанище „Карантината“ в „Аспарухово“. На гласуване ще бъде подложено и предложение за съфинансиране на проект за ново улично осветление в район „Младост“.
Последна точка е изменение и допълнение на решение на Общинския съвет от 16 декември 2020 г., с което граждани и бизнеси бяха освободени от плащане на такси, наеми и цени на услуги. Предвижда се периодът, в който ще важат облекченията, да бъде съобразен с определените в съответните заповеди на министъра на здравеопазването срокове.
Заседанието ще бъде излъчвано в реално време през YouTube канала на местния парламент.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кунчев: Притеснявам се повече от южноафриканския щам на коронавируса (видео)

„Аз се притеснявам повече от южноафриканския щам на коронавируса, отколкото от британския. Той е по-неприятен, тъй като предизвиква по-тежко заболяване, има по-голяма смъртност и при него намалява средната възраст на смъртността”, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в ефира на „Здравей, България”. Южноафриканският щам обаче е по-слабо разпространен от […]