Окръжна прокуратура – Варна повдигна обвинение на 35-годишен мъж за убийството на негов познат в с. Попович

MadeInVarna
Окръжна прокуратура – Варна повдигна обвинение на 35-годишен мъж за убийството на негов познат в с. Попович

Окръжна прокуратура – Варна повдигна обвинение на 35-годишния К.П. за убийство, извършено с особена жестокост към жертвата – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3 във връзка с чл. 115 от НК. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.
Около 18:00 часа на 22 март тази година, К.П. и негов познат (40-годишен мъж) отишли в помещение в с. Попович, което било бивше заведение, за да се почерпят. След няколко часа, между двамата възникнал скандал, който прераснал в сбиване. 35-годишният обвиняем нанесъл множество удари с бар-стол по своята жертва и го убил. След това К.П. се прибрал в дома си и опитал да унищожи улики, свързани с извършеното от него.
Към момента обвиняемият е задържан за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него – „Задържане под стража“.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Премиерът Бойко Борисов и ирландският вицепремиер Лео Варадкар проведоха телефонен разговор

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с ирландския вицепремиер Лео Варадкар. Двамата обсъдиха ситуацията с разпространението на COVID-19 в България и в Ирландия, както и предизвикателствата, пред които са изправени двете страни в следствие на пандемията. Премиерът Борисов и ирландският вицепремиер изразиха надежда, че в близко бъдеще гражданите в Европа […]