ОП “Общински паркинги и синя зона” с призив: Подавайте документи онлайн

MadeInVarna
ОП “Общински паркинги и синя зона” с призив: Подавайте документи онлайн

16 245 заявления за локално платено паркиране от физически и юридически лица и за електрически автомобили за „синята зона“ във Варна са подадени за периода от 29.06.2022 г. до 28.06.2023 г. , съобщават от общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“.  От тях 3281 са подадени онлайн чрез сайта на ОП „Общински паркинги и синя зона“ – https://www.varnaparking.bg/vpm/, а 13 341 броя в Центъра за административно обслужване на адрес ул. “Александър Рачински” № 29.

От Общинското дружество припомнят, че по-лесният начин е за подаване на документи онлайн в сайта https://www.varnaparking.bg/vpm/. След регистрация се изисква:

– Попълване на заявление;

– Прикачване на файл –  нотариален акт или друг документ, удостоверяващ собствеността на жилищния имот, или договор за наем;

– Прикачване на файл –  регистрационен талон на ППС.

 

При подаване на заявление в Центъра за административно обслужване се представят следните оригинални документи за справка:

– Лична карта или удостоверение за постоянно или продължително пребиваване;

– Свидетелство за регистрация на ППС, в което адресът, посочен в сектор С 2.3 или С.3, е идентичен с постоянния адрес на собственика на същото ППС;

– Документ, доказващ валидното правно основание за ползване на ППС в случай, че гражданинът не е собственик; 

– Нотариален акт за собственост или друг документ за собственост на обособения жилищен имот или договор за наем на обособения жилищен имот.

 

Разрешение да ползват услугата локално платено паркиране се дава в срок до 15 работни дни, след представяне на необходимите документи.

 

Повече информация тук: https://www.varnaparking.bg/

 

Телефон за справки: 070 070 352

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

74 потребители са ползвали услугите на двата центъра за подкрепа на хора с деменция

74 потребители са ползвали различни интегрирани здравно-социални услуги в „Център за грижа за лица с различни форми на деменция“ и „Дневен център за подкрепа на лица с различна форма на деменция и техните семейства“. Проектът бе реализиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“, съгласно договор за безвъзмездна помощ между Община Варна […]