Отбелязваме Деня на Земята 22 април под мотото „Инвестираме в нашата планета“

MadeInVarna
Отбелязваме Деня на Земята 22 април под мотото „Инвестираме в нашата планета“

На 22 април отбелязваме Деня на Земята, който тази година преминава под мотото „Инвестираме в нашата планета“.
Всяка година платформата EARTHDAY.ORG координира събития по целия свят, за да демонстрира глобалната подкрепа за движението за опазване на околната среда. Преди петдесет години първият Ден на Земята поставя началото на екологична революция. Сега платформата EARTHDAY.ORG инициира образователна революция, за да спаси Планетата. Публични организации и граждани са поканени да бъдат част от Деня на Земята и да помогнат за по-нататъшни действия за справяне с климатичните промени по целия свят. Всеки, който прави събитие за Деня на Земята, имаше възможност да го регистрира на интернет адрес https://www.earthday.org/actions/register-your-earth-day-event/ и да стане част от световното честване на Деня на Земята.
Темата за 2022 г. поставя във фокус екологичната и социалната политика, устойчивото развитие, зелените технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите и да съхранят здравето и живота на хората в световен мащаб. Акцентира се върху адаптацията към изменението на климата и начините за справяне с проблема.
Настъпил е моментът за действия, защото възстановяването на Земята зависи от всички – не само защото ни е грижа за природата, а защото всички ние живеем в тази околна среда. Всеки от нас се нуждае от здрава планета. Здравата планета не е опция – тя е необходимост.
Повече от 1 милиард души в 192 държави участват в дейности за Деня на Земята всяка година, което го прави най-мащабното честване в света. МОСВ чрез регионалните си поделения също се включва в отбелязването на Деня на Земята с разнообразни дейности и инициативи на територията на цялата страна в подкрепа на глобалното движение за опазване на околната среда.
Подробна информация за планираните инициативи на регионалните поделения на МОСВ на територията на страната
Повече за Деня на Земята под мотото „Инвестираме в нашата планета“


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Видео: "Спартак" победи "Миньор" с 2-0

Отборът на Спартак (Варна) победи Миньор (Перник) с 2:0 в мач от 33-ия кръг на Втора лига. Георги Чукалов откри резултата в 19-ата минута, а Иван Колев удвои в 76-тата след добавка. В 72-ата минута перничани останаха с човек по-малко, след като Божидар Васев получи втори жълт. С победата варненци […]