Отбелязват с концерт 75-та годишнина на проф. Милко Коларов

MadeInVarna
Отбелязват с концерт 75-та годишнина на проф. Милко Коларов

Композиторът Милко Коларов празнува 75-годишнината си с две поредни събития в родния си град Варна. И двете са част от програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято”, в чиято история маестро Коларов е неотменна част десетилетия наред, съобщават от дирекция “Култура и духовно развитие”.

На 10-ти октомври от 11 ч. в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” ще се проведе неделно матине на камерен ансамбъл „Симфониета” със солист Мартин Чуров – баскларинет. Под палката на неуморния маестро ще прозвучат Дивертименто от неговия велик учител Панчо Владигеров  и Симфония №29 ла мажор КV 201 от Моцарт. Специален момент в концерта ще бъде премиерното изпълнение на най-новата творба на проф. Коларов  – Концерт за баскларинет и камерен ансамбъл.

 

На следващия ден, 11 октомври, от 19 ч. в  концертното студио на Радио Варна ще се проведе творческа среща с композитора, по време на която ще бъде представен новият сборник „Хорови и солови песни”. Публиката ще има удоволствието да чуе и записа на „Концерт за цигулка и оркестър” от Милко Коларов в изпълнение на Люцернския симфоничен оркестър с диригент Джон Акселрод.
Входът на срещата е свободен.

 

ММФ „Варненско лято“ 2021 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата, Национално училище по изкуства „Добри Христов“, ТМПЦ – Варна и други организации и фирми.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

По най-висок стандарт: Реновираха стратегическа клиника във ВМА-Варна

 Клиника „Термична травма, пластично-възстановителна и естетична хирургия” на МБАЛ-Варна към Военномедицинска академия (ВМА) вече е изцяло ремонтирана и модернизирана.  Паралелно с реновирането на клиниките в столичната военна болница, започнаха ремонтни дейности и в периферните. Модернизацията е в унисон с цялостната концепция на ръководството на Академията за превръщането й във високотехнологична […]