По най-висок стандарт: Реновираха стратегическа клиника във ВМА-Варна

MadeInVarna
По най-висок стандарт: Реновираха стратегическа клиника във ВМА-Варна
 Клиника „Термична травма, пластично-възстановителна и естетична хирургия” на МБАЛ-Варна към Военномедицинска академия (ВМА) вече е изцяло ремонтирана и модернизирана.
 Паралелно с реновирането на клиниките в столичната военна болница, започнаха ремонтни дейности и в периферните. Модернизацията е в унисон с цялостната концепция на ръководството на Академията за превръщането й във високотехнологична болница, предлагаща най-съвременни методи за диагностика и лечение и с разбирането, че всеки един военнослужещ, независимо в коя част на страната се намира, има право на еднаква качествена помощ.
 Клиника „Термична травма, пластично-възстановителна и естетична хирургия” на Военноморска болница е създадена през 1988 година и оттогава на практика не е реновирана. 33 години по-късно вече е преобразена по европейски модел, като след продължилия няколко месеца ремонт, специалистите вече могат да лекуват болните при перфектни условия и в уютна обстановка.
 По здравна карта ние отговаряме за Североизточна България и Черноморието. В района около нас няма друга такава специализирана клиника – не само за термична травма, но и за пластично-реконструктивна хирургия. Поемаме изгаряния от най-малък до най-висок процент, извършваме и редица реконструктивни операции, коментира доц. Йоланда Папазова, ръководител на клиниката.
 При нас се работи абсолютно всичко в областта на пластичната хирургия, реконструкции и изгаряния, мекотъканни дефекти, рани. Изключение прави единствено естетичната хирургия, допълва специалистът.
 Около 400 са високоспециализираните и големите операции, извършвани в клиниката на годишна база. Т.нар. малките процедури варират между 1000 – 1500, а средните са около 700 -800.
 Няма как да скрием удовлетворението си, че всичко е обновено до най-малкия детайл. Операционната зала е оборудвана с най-съвременна апаратура, асептичната и септична превързочни също са изцяло преоборудвани, отчита доц. Папазова.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Силен вятър и високи вълни в борбата за медалите на Европейското по ветроходство във Варна

Вчера денят започна в 09:30 със среща на треньорите. Първите флоти, които атакуваха морето бяха ILCA 6 жени и ILCA 6 мъже. Състезанията започнаха в 12:00 часа по график, като ветроходците стартираха третата си гонка на този шампионат. В края на класа имаше 5 общи изтегляния за жените, в следствие […]