Отварят системата за прием в детските ясли на 11 януари

MadeInVarna
Отварят системата за прием в детските ясли на 11 януари

Системата за прием в общинските детските ясли ще бъде активна на 11.01.2021 (понеделник), след 10 ч., съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. Всеки родител, който желае детето му да участва в класирания за прием в детска ясла през 2021 г., е необходимо да регистрира ново заявление. Всички заявления, подадени през миналата година, са неактивни и е необходимо да се регистрират нови.

 

Родителят може да кандидатства за прием на дете във всички детски ясли на територията на общината, без значение от района на местоживеене. Електронната система за прием е отворена за регистрация  целогодишно, с изключение на три дни преди обявяване на всяко класиране. Входящият номер на заявлението няма значение, децата влизат в низходящ ред по брой точки, а при равни условия се прилага функция по генериране на случайни числа и децата се подреждат във възходящ ред по случайно число. При класирането ще се взема предвид и подредбата на желаните детски ясли в заявлението, като за всяко желание ще се начисляват допълнителен брой точки. По този начин детето ще има възможност да се класира по най-предходно желание.

 

Двете големи класирания за детските ясли ще се проведат през месец май и месец август. При наличие на свободни места се предвиждат и други класирания. Повече подробности ще бъдат обявени в „График на дейностите по приемане на децата в детските ясли на територията на Община Варна през 2021 година“ на сайта на Община Варна, след отваряне на системата.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

20-годишният Александър Матев извади кръста във Варна

20-годишният Александър Матев извади богоявленския кръст от морето във Варна, съобщава Дарик. Студентът във Военноморското училище „Никола Й. Вапцаров” участва за трети път в ритуала, като през 2019 г. отново той стигна пръв до светинята. Над 70 смелчаци скочиха в морето край Първа буна. Температурата на водата беше около 10 […]