Пътна полиция предприе нужните мерки за гарантиране на сигурността на децата, които от утре тръгват на училище

MadeInVarna
Пътна полиция предприе нужните мерки за гарантиране на сигурността на децата, които от утре тръгват на училище

Традиционно от началото на месец септември е в ход акцията на „Пътна полиция“ „Децата тръгват на училище да ги пазим на пътя“ и тя ще продължи до края на месец октомври. През този период се извършват огледи около училищата, детските градини и всички места, на които се провежда учебна дейност. Целта е да се провери състоянието на всички съоръжения, имащи отношение към сигурността на децата и пътната безопасност – пътната сигнализация и маркировка, наличието и състоянието на обезопасителни парапети. До момента са извършени 2 968 такива проверки на територията на цялата страна. В резултат на това са изпратени 1 084 писма до кметове, училищни ръководства и Регионалните инспекторати на образованието (РУО) за отстраняване на констатирани нередности по училищни сгради, както и 303 препоръки към собствените на пътя. Заедно с това са проведени разговори с РУО за планиране до края на месец септември на посещения на служители от Пътна и Охранителна полиция, които да изнесат пред децата превантивни беседи, съобщи инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.
Инспектор Ботева призова утре водачите да са изключително внимателни около училищата. Тя обърна внимание и на родителите, които ще придружат своите деца до учебните заведения, да са търпеливи и да не правят компромиси с пътната безопасност, да паркират единствено на възможните за това места и да пресичат само на пешеходните пътеки.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Нова наредба ще регламентира избора на управители на общинските предприятия във Варна

Комисията по собственост и стопанство към Общински съвет – Варна разгледа изцяло нова наредба, която регламентира изискванията за избор на управители и контрольори на публичните предприятия с общинско участие. Вносител на нормативния акт е председателят на местния парламент Тодор Балабанов. От началото на миналата година е в сила Закон за […]