Павел Вълнев: Не могат да се сравняват Цветанов и Борисов

MadeInVarna
Павел Вълнев: Не могат да се сравняват Цветанов и Борисов

България не е нормална държава, защото никакви закони не функционират. Трябва да се върне върховенството на закона, в момента няма работещи институции. Хората искат нормалност и някой трябва да се захване с това. Това каза пред БНР бизнесменът Павел Вълнев, зам.-председател на ПП “Републиканци за България”. По думите му страната днес е по-зле от преди 20 години, когато той е емигрирал в Америка:
“Тогава имаше живот, сега обикаляме страна и виждам как на много места всичко е обезлюдено и разрушено… Има един месия, който решава къде какви пари да се раздават. Като обикалях в страната, видях, че никой не е получил нищо. Къде отиват тези пари? Някой трябва да търси наказателна отговорност на управляващите в момента”.
Бизнесменът определи председателя на “Републиканци за България” Цветан Цветанов като професионалист и подчерта, че навсякъде, където е работил е оставил резултати.
“Не мисля, че могат да се сравняват Цветанов и Бойко Борисов. Първото, което ги различава е евроатлантическата им ориентираност. Второто е, че Цветанов е принципен човек”.
Според Вълнев бившият втори в ГЕРБ е грешал, защото е работил.
Партията “Републиканци за България” не е лидерска, а проект, в който влизат българи от цял свят, подчерта бизнесменът и уточни, че не очаква материални облаги от вложените от него 1 млн. лева в тази партия. Той беше категоричен, че може да си докаже доходите.
“БСП, ГЕРБ и ДПС стоят зад червена линия, която няма да бъде премината за евентуални коалиционни партньори”, акцентира Павел Вълнев.
Той подчерта, че познава Слави Трифонов отдавна и предположи, че ако е бил получил покана от нега, за да влезе в “Има такъв народ”, би отишъл, но Цветанов е успял да го привлече в своя проект.
Вълнев заяви, че не планира да се завърне за постоянно в България, но ще помага с каквото може.
Цялото интервю може да чуете тук:
https://bnr.bg/post/101422024/pavel-valnev-ne-mogat-da-se-sravnavat-cvetanov-i-borisov


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Доц. д-р Иван Видолов е новият ректор на Академията на МВР

​Проф. Любомир Тимчев е награден с Почетен знак на МВР – II степен за постигнати резултати и по повод пенсионирането му Досегашният ректор на Академията на МВР проф. дн Любомир Тимчев получи Почетен знак на МВР – II степен. Връчи го заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер. Отличието е израз […]