Петиция в интернет срещу номинацията на Саня Армутлиева за министър на културата

MadeInVarna
Петиция в интернет срещу номинацията на Саня Армутлиева за министър на културата

Над 2 300 подписа събра само за няколко часа петиция в интернет срещу евентуалния бъдещ министър на културата Саня Армутлиева.

Пълният текст на петицията четете по-долу:

На 12.07.2021 г. Станислава (Саня) Армутлиева  бе предложена за министър на културата. За широката общественост е ясно, че през изминалите години г-жа Армутлиева бе системно свързвана с монопола над аудио съдържанието в електронните медии и редица други скандали в музикалния бизнес в България.

Ние, културните дейци, артисти и общественици сме категорично против тази кандидатура, защото се НУЖДАЕМ от достоен министър, който притежава образованието, опита, професионализма и съвестта да заеме тази отговорна позиция. В сферата на културата има наложителни и ключови въпроси, които трябва да получат навременни и адекватни решения, а това не би могло възможно да се случи, ако постът не е поверен на компетентен и почтен професионалист.

Каква е компетенцията на г-жа Армутлиева извън музикалния шоубизнес и спорадичните роли на голям екран? Какви изобщо са критериите, за да се избере дадена (и конкретната) персона за министър на културата, освен лични връзки и познанства?

България разполага с отлични професионалисти в тази област, с реален принос към  културата и ясна визия за специфичните проблеми на сектора. Молим да вземете предвид всичко това при избора на друг кандидат за министър на културата. Искрено се надяваме и вярваме, че следва на позицията да застане личност, която защитава не само собствените си интереси, но и работи добросъвестно и компетентно в името на българската култура.

С уважение,

Десислава Миланова, актриса

Християн Георгиев, музикант

Диляна Величкова, общественик

13.07.2021 г.

гр. София

Следваща Новина

Представят фотоизложба "120 години Варненско археологическо дружество"

През 2021 г. Регионален исторически музей – Варна отбелязва 120 години от основаването на Варненското археологическо дружество. По повод юбилея РИМ-Варна организира поредица от инициативи, една от които е фотоизложба на тема “120 години Варненско археологическо дружество”. Изложбата ще бъде представена в периода от 14.07.2021 г. до 30. 07.2021 г. […]