Премахнаха растителност, създаваща предпоставки за катастрофи

MadeInVarna
Премахнаха растителност, създаваща предпоставки за катастрофи

Община Варна и район „Одесос“ разпоредиха премахването на растителност на бул. „Цар Освободител“ №3, преди завоя на Летния театър. Причината са подадени сигнали в районното кметство, че заради масивната си листна маса храстът ограничава видимостта от и към пешеходната пътека и с това създава предпоставки за възникване на пътно-транспортно произшествие. 

Веднага след влизането в сила на договора с фирмата по озеленяване, част от растителността е премахната, а друга е оформената така, че да не представлява опасност за пешеходците и водачите, съобщиха еколозите от район „Одесос“. 

По техни данни на територията на района няма други подобни случаи. От началото на месеца се извършва единствено планова резитба на храсти и дървета. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кметът Благомир Коцев инспектира ремонта на ул. „Патриарх Евтимий“

Кметът на Варна Благомир Коцев лично инспектира по-рано днес току-що завършилия ремонт на ул. „Патриарх Евтимий“. Обектът беше приет от Държавната приемателна комисия с предписания за отстраняване на конкретни дефекти в присъствието на заместник-кмета по строителството Пламен Китипов и на заместник-кмета по сигурността и обществения ред Илия Коев. Държавната приемателна […]