Председателят на УС на варненския Спартак Борислав Георгиев и други четирима членовете на управата – Мартин Зафиров, Радостин Станев, Евгени Балев и Евгени Иванов, подадоха оставки на Общото събрание на клуба, което се проведе тази вечер в “Юнашкия салон” във Варна. Управителният съвет се лиши и от услугите легендата Красимир Зафиров, който си тръгна по собствено желание.

“Поискахме оставката на член на УС, но членовете на Общото събрание бяха против. Тогава решихме да подадем оставки, тъй като не смятаме, че е редно феновете да управляват клуба след всичките усилия, които полагаме”, аргументира решението на ръководството за авторитвтния сайт “Петел” Борислав Георгиев. Той уточни, че по закон след месец ще се проведе ново Общо събрание, на което ще стане ясно дали оставките ще бъдат приети.

“До тогава трябва да продължим да си изпълняваме задълженията, но какво ще стане в следващите дни, не мога да кажа. Днес предиобед бяхме на поредна среща за финансирането на клуба и до края на сезона той щеше да бъде обезпечен. След това обаче, случилото се на Общото събрание може да доведе до неизпълнение на нашата договорка”, допълни Георгиев.