Районната прокуратура във Варна предаде на съд пенсионер за държане на 30 кг тютюн без бандерол

MadeInVarna
Районната прокуратура във Варна предаде на съд пенсионер за държане на 30 кг тютюн без бандерол

На съд за държане на акцизни стоки без бандерол е предаден 69-годишният пенсионер Стоян Й. от Районната прокуратура във Варна. Престъплението по член 234, ал. 3 от НК е извършено само девет дни, след като мъжът е бил признат за виновен и осъден условно за същото престъпление.

На 20 април 2019 година Стоян бил спрян от полицейски служители от ОД на МВР във Варна по време на провеждаща се специализирана операция по линия на акцизни стоки без бандерол. При проверка в багажника на личния му автомобил били открити 10 полиетиленови плика с тютюн, като количеството на акцизната стока било близо 30, 200 кг.

По образуваното досъдебно производство на Районната прокуратура във Варна била назначена съдебнооценителна експертиза. Стойността на иззетия тютюн за пушене била 14 857 лева, а размерът на дължимия акциз 4590 лева. От приложената справка за съдимост станало ясно, че Стоян Й. е бил осъден за същото престъпление на 11 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок по одобрено споразумение от Варненския районен съд, влязло в законна сила на 11 април 2019 г.

Ако бъде признат за виновен, 69-годишният подсъдим може да получи наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Борисов е разпоредил ръководството на Българска банка за развитие да бъде освободено

Борисов заяви, че е възмутен от отпуснатия скандален заем за 75 милиона лева за колекторска фирма. Възмутен съм от това, което направи Българската банка за развитие. И понеже и финансовият министър ми каза, че никой с него не се е консултирал. И министърт на икономиката, който е принципал на ББР. […]