Ресторантьорите спират с протестите, но остават в стачна готовност

MadeInVarna
Ресторантьорите спират с протестите, но остават в стачна готовност

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията спират протестите срещу ограничителните мерки, но остават в стачна готовност.

Ето какво пишат те:

Противно на насажданата омраза към нас, ние показахме, че сме интелигентни хора и протестите бяха изключително мирни, а спирането на трафика в рамките буквално на няколко минути. Нашата цел не беше да предизвикваме какъвто и да е дискомфорт у нашите съграждани, а само да дадем гласност на проблемите. Благодарим на всички, които ни подкрепиха, независимо, че техният живот и бизнес не е пряко засегнат – нормална реакция за всяко едно гражданско общество. Извиняваме се на всички, на които, по един или друг начин, все пак сме попречили да стигнат навреме там, накъдето бяха тръгнали. Надяваме се следващият път да получим и вашата съпричастност, а още повече се надяваме да няма следващ път.

Считано от 14.08.  прекратяваме активните протестни действия, но оставаме във висока стачна готовност. Разбира се, собственици на заведения в отделни градове на страната, били те наши членове или не, могат самостоятелно да продължат с организиране на всякакви видове протести. Именно такъв, ще бъде организиран на 16.08. в град Пловдив.

А за да не си помисли някой, че сме се отказали, стартираме акция “#СВОБОДАЗАБИЗНЕСА”.
“Свобода за бизнеса” ще се изразява в поставянето на специално направени за целта плакати на витрините на обектите, както и чрез споделяне на постове в социалните мрежи. Целта – да покажем, както на държавните институции, така и на цялата общественост, че ще се борим докрай, за да защитим правото си на труд.

Всеки обект, независимо дали е заведение за хранене, нощен клуб или друг вид бизнес, извън сферата на забавлението, ще може да изпраща по една снимка с поставен плакат на витрината на обекта си, за да бъде добавена тя в специален албум, който след това ще публикуваме на нашите страници във Фейсбук. Файлове за печат на плаката, можете да получите като изпратите имейл на szb.bg.centrala@gmail.com, или на association.zavedenia@gmail.com или като посетите нашите официални страници в социалната мрежа.

Колеги и съмишленици, Свободата е на върха на копието! Пожелаваме ви успех!


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

"Спартак" Варна с нова победа

Отборът на “Спартак” Вн постигна нова победа във Втора лига. Този път “соколите” победиха отбора на ЦСКА 1948 II с 2-0. Първото сериозно голово положение в двубоя бе за гостите от София. Хубав, насочващ удар от корнер едва не попадна във вратата на Славов, който обаче се намеси отлично и […]