Родителите на децата, намерени в опожарения апартамент във Варна, са привлечени към наказателна отговорност за умишлен палеж

MadeInVarna
Родителите на децата, намерени в опожарения апартамент във Варна, са привлечени към наказателна отговорност за умишлен палеж

„Родителите на двете деца, намерени мъртви в апартамент в ж.к. „Владислав Варненчик“ са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт – престъпление по чл. 330, ал. 3 от НК.“ Това заяви административният ръководител на Окръжна прокуратура – Варна Красимир Конов на брифинг във връзка с тежкия инцидент, при който бе установена смъртта на две деца. В брифинга взе участие и директорът на ОД на МВР – Варна Атанас Михов.
Окръжният прокурор на Варна добави, че мъжът и жената са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор с оглед довеждането им пред съда с искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.  За престъплението,  за което родителите са привлечени към наказателна отговорност, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.
Инцидентът е възникнал тази нощ във варненския квартал „Владислав Варненчик“, блок 406. Горял е апартамент, разположен във вход 7. При потушаването на пожара е установено, че в жилището има две починали деца.
Прокурор Конов обяви, че резултатите от съдебно-медицинската експертиза, назначена да установи причините за смъртта на децата, показват, че едно от тях се е задушило от дима. Работи се за изясняване причините за смъртта на другото дете и за установяване причините и обстоятелствата около възникването на пожара.
Извършени са огледи на местопроизшествието, текат разпити на свидетели, очакват се резултатите от още назначени експертизи.

Следваща Новина

Наградиха победителите в Европейското първенство по ветроходство в клас ILCA

Победителите в Европейското първенство по ветроходство в клас ILCA получиха призове на официална церемония на Морската гара, съобщиха от дирекция “Спорт” към Община Варна.   Трети пореден златен медал за британския отбор при мъжете спечели Майкъл Бекет, който стана европейски шампион в олимпийския клас ILCA7  за 2021 г. Сребърният и […]