Русия няма да отмени парада за Деня на победата на 9 май

MadeInVarna
Русия няма да отмени парада за Деня на победата на 9 май

Кремъл няма да отмени парада за Деня на победата на 9 май в Москва заради коронавируса, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Въпросът възникна поради факта, че преди това московските власти забраниха провеждането на масови събития в столицата за месец, ако броят на участниците надхвърли 5 хиляди.

Все още не е разгледана възможността за отмяна на парада по случай 75-годишнината от Победата в Москва на 9 май поради ситуацията с разпространението на коронавирус, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков пред ТАСС .

По-рано стана известно, че за да избегне разпространението на коронавирус, казахстанският президент Касим-Джомарт Токаев отмени военен парад в чест на 75-годишнината от Победата в Нур Султан.

Източник: Евроком


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

6 нови случая на коронавируса у нас, 9 проби от Варна са отрицателни!

31 заразени бяха потвърдени към сутринта, мъжът на починалата в “Пирогов” също стана жертва на вируса, стават две жертви, предаде канал3. 157 проби са изследвани в София днес, 9 във Варна, в Стара Загора 17. Във Варна и Стара Загора всички са отрицателни. Това каза на дежурния си брифинг ген.проф. […]