Събраха над 4300 лева в първия ден от Благотворителния турнир “Всички за Юлиян”

MadeInVarna
Събраха над 4300 лева в първия ден от Благотворителния турнир “Всички за Юлиян”

Първият ден от Благотворителния турнир по мини футбол “Всички за Юлиян” завърши. Турнирът се провежда днес и утре на игрищата в Общински спортен комплекс – район Аспарухово. До момента събраната сума е над 4300 лева.

Юлиян Михайлов е на 32 години. През 2003г., когато е на 16 години, е диагностициран с рак на костите (остеосарком на тибията). Благодарение на тежкия и продължителен курс химиотерапия лекарите успяват да предотвратят разпространение на метастази в тялото и намалят обема на тумора в крака. Заедно с проведената едногодишна химиотерапия, е направена операция за отстраняване на злокачествения тумор от коляното и по-голямата част от тибията. На Юлиян е поставена колянна протеза. 

За последните 16 години преминава през 6 допълнителни операции за подмяна на износващи се части, поддръжка и настройка на протезата. През 2019г. са направени две операции за ревизия на протезата в България като и двете се оказват неуспешни. Два месеца след последната операция се появява отново луфт в протезата и болката в крака се връща. Лекарите, извършили операциите не могат да обяснят или намерят решение за този повтарящ се проблем. Това принуждава Юлиян да потърси помощ извън България.

Юлиян посещава през декември 2019 един от най-добрите ортопедични хирурзи в Париж (Франция). След множество тестове, рентгенови снимки и костна сцинтиграфия, заключението е, че настоящата колянна протеза трябва да бъде заменена поради износване и амортизация. Операцията ще е много тежка и сложна и според лекарят във Франция Юлиян е с много висока степен на риск от инфекции, предвид двете операции в рамките на последните 10 месеца, което може значително да удължи престоя му в болницата.
Фактура на обща стойност 30000 евро му е изпратена от клиниката, където на 06.03.2020 лекарят ще го оперира. В нея са включени новата протеза, престоя в болницата и операцията, като отделно ще има разходи за самолетни билети и придружител.
Необходимата сума е непосилна за Юлиян и семейството му, за това отпрявя апел към всички за помощ.

Дарителска сметка в български лева:
BG06CECB979040E1825501
paypal: julian_plamenov@abv.bg
HelpKarma: https://bg.helpkarma.com/campaign/nova-izkustvena-stava-za-normalen-jivot-iulian-994
Gofundme: https://www.gofundme.com/f/1uinhnkfeo?utm_source=customer&utm_medium=copy_link-tip&utm_campaign=p_cp+share-sheet

Следваща Новина

Спартак с минимална загуба от водача във Втора лига ЦСКА 1948

Отборът на “Спартак” Вн загуби с минималното 0-1 от ЦСКА 1948 в мач от 20-ия кръг на Втора лига. Дани Младенов отбеляза единственото попадение в Балчик. Кюстендилецът засече с крак топката от малкия пеналт след центриране на Дени Александров. В 32-ата мин. Дани Младенов отново вкарва топката в мрежата, но […]