Варна отново посреща елита на спортната гимнастика

MadeInVarna
Варна отново посреща елита на спортната гимнастика

Варна се утвърди като прекрасен домакин на прояви от подобен ранг. Това ще е четвъртата Световна купа по спортна гимнастика проведена във Варна от 2015 г. насам.

Въпреки затегнатите мерки заради епидемията, интересът към надпреварата е сериозен. Очаква се в Морската столица да пристигнат над 350 състезатели, треньори, съдии и официални лица от 30 държави.
С оглед на предстоящите олимпийски игри в Токио в ДКС – Варна сили ще премерят най-добрите гимнастици в света.
Сред заявените състезатели има редица олимпийски, световни и европейски шампиони. Първите отбори започват да пристигат още в началото на следващата седмица.
България ще е представена от най-добрите си гимнастици, като сред тях е и Дейвид Хъдълстоун, който има квота за олимпиадата в Токио. Останалите в мъжкия ни отбор са: Йордан Александров, Димитър Димитров, Теодор Трифонов. При жените ще се състезават – Десислава Маслева, Валентина Рашкова, Виктория Чакова и Елизабет Николова.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Ето кои са тазгодишните носители на награда „Варна“

Общо 29 личности и колективи с постижения в областта на културата, науката и образованието ще бъдат отличени с награда „Варна“ тази година. Номинациите бяха одобрени на днешното извънредно заседание на Общинския съвет. След дебати съветниците решиха поетът Станислав Пенев да е тазгодишният носител на голямата награда „Варна“. В рамките на […]