Съвместна изложба представя градовете Тирана и Тбилиси

MadeInVarna
Съвместна изложба представя градовете Тирана и Тбилиси

Съвместна изложба, организирана от посолствата на Албания и Грузия в България и Регионалния исторически музей във Варна, представя столиците на двете държави – Тирана и Тбилиси. На официалното откриване на експозицията в зала „Север“ на музея присъстваха посланиците на Албания Н. Пр. г-жа Доника Ходжа, и на Грузия Н. Пр. г-жа Тамуна Лилуашвили.

„Здравейте, името ми е Тирана“ представя хронологична ретроспекция на развитието на албанската столица, която, според съществуващите документи, е основана през 1614 година. Археологически находки показват, че на мястото й е имало селище още през 6 век. Чернобелите фотографии изобразяват известните тирански мозайки, централния площад, часовниковата кула, както и редица други емблематични за града места.

„Здравейте, името ми е Тбилиси“ се показва за първи път и включва съвременни изображения, представящи грузинската столица. Смесица от архитектурни стилове, хармония на минало и настояще, събрани в колекция от 25 цветни снимки.

Изложбата се организира със съдействието на отдел „Най-нова история“ към РИМ – Варна и ще може да бъде разгледана до края на март.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варненци искаха оставка на правителството

Ден след националния протест за оставка на правителството от партия “Възраждане” този път протестираха във Варна. Варненци се събраха пред Община Варна в 12 ч. Гражданите изразиха недоволството си срещу СЕТА, Н18, ЗСУ, Новата База на НАТО и други наболели проблеми. „Искам нормален живот!“ е мотото на протестите.