Сформират три работни групи в подкрепа на Консултативния съвет по туризъм към кмета

MadeInVarna
Сформират три работни групи в подкрепа на Консултативния съвет по туризъм към кмета

Три работни групи ще бъдат сформирани още тази седмица в подкрепа на работата на Консултативния съвет по туризъм към кмета. Това бе решено на среща в Община Варна, на която присъстваха кметът Благомир Коцев, експерти и част от екипа на Общината, представители на туристическия бранш. Работните групи ще се консултират по най-ключовите и важни приоритети за развитието на града и туризма. Целта е да се подпомогнат и да се ускорят усилията за подобряване на градската среда, инвестициите и облика на Варна. 

Решено беше да бъдат сформирани три работни екипа – “Маркетинг и реклама”, “Инфраструктура” и “Събития и туризъм”, като в един от тях ще бъде включен и здравен експерт на Община Варна. Двете страни в срещата заявиха готовност през следващите дни да излъчат свои представители в работните групи. Изразено беше също желание Консултативният съвет по туризма да заседава веднъж месечно, за да бъде следен напредъкът в работата на работните групи. 

Към момента основен фокус е подготовката на града за туристическия сезон и редица други дейности, свързани с приоритетите на Община Варна за следващия програмен период, информира на срещата кметът. Той подчерта, че продължават инфраструктурните проекти по големите национални и европейски програми. Общината работи усилено да планира и заложи всички ремонтни и строителни дейности така, че да не създават затруднения за придвижване на гражданите и туристите по време на летния сезон, подчерта Коцев. По думите му, два големи проекта за ремонт и подмяна на водоснабдителната мрежа – на „Двете кули“ и бул. “Княз Борис I” (в частта от „Траката“ до “Св. Св. Константин и Елена”) са спрени с категоричното становище на Общината, въпреки голямото желание на ВиК да ги стартират  през май. 

Тече и усилената подготовка на града по отношение на пътната поддръжка, като по-голямата част от бюджета по тези дейности ще бъде вложен през следващите два месеца. Тази мярка цели да се рехабилитират основните пътни артерии, подходите към града и пътищата към туристическите комплекси, поясни Коцев. Той увери туристическия бранш, че в града тече интензивно озеленяване, косене на тревата, пръскане за кърлежи и дейности, свързани с поддръжка на градската среда. Вървим по график и с добро темпо, така че смятам, че през юни ще имаме добре изглеждащ град във всяко отношение, заяви кметът. 

Осигурени са средствата за присъствието на 8 общински полицаи месечно в туристическите курорти – общо 32-ма за целия сезон, посочи заместник-кметът по обществения ред и сигурността Илия Коев. В ход е осигуряването и на необходимите 12 служители на пожарна безопасност, има отпуснати средства и за трима чуждестранни полицаи – от Румъния, Германия и Полша, по искане на ОД на МВР, допълни на срещата той.   

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Пламен Китипов: Проектът за разширяване на булевард „Цар Освободител“ ще се съобрази с мотивираните становища на гражданите

Планът за разширяване на булевард „Цар Освободител“ е в своята предварителна фаза. Към проекта,  който има дълъг хоризонт, могат да бъдат отправяни мотивирани предложения на граждани и експертни становища, с които той да бъде съобразен. Това каза по време на общественото обсъждане на проекта за разширение на бул. „Цар Освободител“ […]