Слави: Властта се ужасява от това как ще изглежда България, когато може да се гласува електронно

MadeInVarna
Слави: Властта се ужасява от това как ще изглежда България, когато може да се гласува електронно
Ето какво сподели Слави Трифонов във фейсбук преди минути:
Вчера ЦИК каза “майната им на българите в чужбина”. Как го направи ли? Ще обясня.
По закон, за да бъде разкрита секция извън територията на България, беше необходимо 60 български граждани предварително, до 9 март, да заявят намерението си да гласуват в нея. Така например, благодарение на подадените заявления от български граждани, пребиваващи в Германия, на 4 април там ще има близо 70 избирателни секции.
Във Великобритания обаче, където има над 200 хиляди българи, избирателните секции ще са едва 35. И забележете – българите във Великобритания са подали с близо 3 хиляди повече заявления от българите в Германия. Но секциите във Великобритания ще са 35, а в Германия – 70. Защо това е така?
Вчера ЦИК реши да се позове на една срамна, безскрупулна и противоконституционна поправка в Изборния кодекс от 2016 г., според която общият брой на избирателните секции, които се образуват в държава извън Европейския съюз, не може да надвишава 35. Няма значение колко хора са подали заявления, няма значение колко хора искат да гласуват – 35 секции и толкоз. Това реши ЦИК.
И така, във Великобритания, която вече не е член на Европейския съюз, са подадени заявления с поне 60 подписи за 83 секции, но ще има само 35 секции. “Майната му на заявленията”.
В САЩ има подадени заявления за 46 секции, но ще има 35 секции. “Майната му на заявленията”.
В Турция има подадени заявления за 42 секции, но ще има 35 секции. “Майната му на заявленията”.
Политическите партии на статуквото се бият в гърдите, че са патриоти или граждани за европейско развитие на България, а са приели противоконституционен закон, с който да ни разделят без всякакви принципи: едни българи в България, други българи зад граница, едни българи в Германия, други българи във Великобритания, САЩ и Турция. И не е ли ясно – разделят ни, за да владеят.
И не е ли ясно, че се страхуват от гласовете на българите в чужбина, страхуват се от гласовете на хилядите българи, които лятото се събираха в редица европейски и световни градове и искаха оставка? И не е ли ясно, че се страхуват от висока избирателна активност, защото тя ще им вземе властта? А без властта си те са нищо. Некадърни и неморални хорица, които могат да съществуват само във властта и чрез властта. Но това свършва, независимо какво ще каже Върховният административен съд след това решение на ЦИК. Независимо от това дали сега депутатите ще се съберат извънредно и дали ще отменят този дискриминационен и противоконституционен текст от закона. Това свършва.
Ще ви кажа нещо, в което съм сигурен – властта се ужасява от това как ще изглежда България, когато може да се гласува електронно.
Уважаеми българи, независимо къде се намирате по света, помислете си само това нещо как ще промени всичко и как ще измете тези, които сега ви мразят.
А мисля, че този момент е близо.

Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

В неделя варненци излизат на протест пред Община Варна

Варненци излизат за пети път на протест за спиране на сечта в местността “Коджа Тепе” във Варна. До сега защитниците на гората протестираха на мястото на изсечените дървета, както и в квартал “Виница”. Този път протестът ще се проведе пред Община Варна. Ето какво гласи съобщението на организаторите на събитието: […]