Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за разпространение на кокаин и за сводничество

MadeInVarna
Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за разпространение на кокаин и за сводничество

Операцията е проведена под надзора на Специализираната прокуратура

В резултат на проведена на 17.05.2021 г. специализирана полицейска операция на служители на ГДБОП, под надзора на Специализирана прокуратура, е неутрализирана организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества и за сводничество.
В хода на проведените действия по разследването в гр. Силистра е задържан един от членовете на групата – доставчик, при предаване на пратка кокаин на друг член от групата, с цел разпространението им на територията на града.
Извършени са претърсвания и изземвания на територията на София и Силистра. От жилища и автомобили, използвани от участниците в групата,  са иззети високорискови наркотични вещества – кокаин, както и парични знаци в различна валута на обща стойност 150 000 лева.
Според първоначалните данни групата е действала на територията на цялата страна.
Към момента са задържани общо шест лица за 24 часа по ЗМВР.
Действията по разследването продължават.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Министърът на вътрешните работи проведе среща с посланика на Съединените американски щати в София

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков проведе среща с посланика на Съединените американски щати в София Н.Пр. Херо Мустафа. Направен бе преглед на състоянието на оперативното сътрудничество между правоприлагащите органи на двете страни. Отбелязани бяха конкретни резултати от съвместната работа в изпълнение […]