СЗО препоръчва имунизирането с AstraZeneca да продължи

MadeInVarna
СЗО препоръчва имунизирането с AstraZeneca да продължи

Световната здравна организация препоръчва за момента да се продължи с ваксинирането с препарата на компания AstraZeneca, предаде БТА. Използването на оксфордската ваксина беше преустановено в няколко страни заради опасени от възможни странични ефекти. Тези държави очакват експертите на организацията да приключат проверката и да огласят оценката си.

За момента СЗО смята, че балансът между рисковете и ползите е в подкрепа на ваксината на AstraZeneca и препоръчва ваксинациите да продължат, посочи в комюнике здравната служба на ООН. Оттам уточниха, че специалистите й, чието становище се очаква с голямо нетърпение, продължават да преценяват данните, свързани със здравословни проблеми, възникнали при няколко души, ваксинирани с този продукт.

Следваща Новина

Янко Станев: Не ставайте жертва на сектата на антиваксърите. Станете пример за разколебаните!

Д-р Янко Станев сподели във фейсбук профила си, че днес се е ваксинирал. Публикуваме целия пост на заместник-председателя на Общински съвет-Варна и областен лидер на СДС: “Направих още една крачка към свободата, ваксинирах се. Това е скромният ми принос към победата на човека над вируса. Подкрепям всички решили да се […]