Таско Ерменков: БСП е единствената партия, която може да смени модела на управление и да поведе България към нормално развитие

MadeInVarna
Таско Ерменков:  БСП е единствената партия, която може да смени модела на управление и да поведе България към нормално развитие

„Работата, която сме започнали като партия в 44-тото НС и 4 години, в които  доказваме, че сме реалната опозиция и сме алтернативата на управлението на ГЕРБ – трябва да я реализираме, за да може България да си поеме въздух и да стане една нормална държава. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” и Таско Ерменков пред Евроком.
Депутатът от от левицата изтъкна, че БСП върви по правилния път: „БСП се грижи за обикновения човек и неговите интереси. Хората трябва да имат нормално здравеопазване, образование, социална политика, нормални цени на енергията”.
По думите му БСП е единствената партия, която може да смени настоящия модел на управление и да поведе България към едно нормално развитие.
„Без БСП не може да се разгради сегашният модел. Който реално иска да разгради модела, трябва да гласува за нас”, категоричен е Ерменков.
„Никога не сме водили борба на личностна основа. За нас винаги идеите са били на първо място – не просто идеи, а реални политики, основани на нашите идеи, които да помогнат на нормалния човек да живее по-спокойно, да го направят един достоен европеец”, открои още той.
По думите му левицата ще продължи да поставя последователно темите и предложенията, за които се е борила през последните 4 години. Депутатът даде пример за настояването на БСП за смяна на здравния модел  – болниците да не са търговски дружества, здравето да не е стока, а грижа, а показателите на болниците да не бъдат какви са финансовите им загуби, а колко човека са излекувани. Друга тема, която депутатът подчерта е образованието – от БСП предлагат, че един учебник по един предмет.
Таско Ерменков обърна внимание, че предложенията на левицата през последните 4 години не е предизборно, а ще се случи, ако ни изберат.
„БСП трябва да бъде първа политическа сила. Смятаме, че в България е назрял моментът, в който управлението трябва да бъде поето от онези, които се грижат за интересите на българите и ги поставят над всичко останало”, смята социалистът. Той добави, че левицата следва политиката си и се опитва да убеждава хората в нейната правилност.
„Предстоящият избор е цивилизационен – дали искаме да продължаваме да живеем в срутищата на ГЕРБ, или България да започне да се развива по европейски. Имаме всички предпоставки това да стане”, категоричен бе Ерменков.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Апелативният съд потвърди ареста на обвинен в убийство

Варненският апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд в Разград, с което под стража е бил задържан Илхан А. 38-годишният мъж е обвиняем за това, че е застрелял от упор свой съсед. Престъплението било извършено в исперихското село Лъвино на 5 срещу 6 февруари с пневматична пушка. Оръжието е законно […]