Удължава се срокът за предоставяне на топъл обяд в условията на Covid19

MadeInVarna
Удължава се срокът за предоставяне на топъл обяд в условията на Covid19

Срокът на изпълнение на проекта „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“ се удължава до края на месец септември, съобщават от дирекция „Социални дейности“ към Община Варна.

От услугата могат да се възползват 300 лица, които са в затруднение да си осигурят сами прехраната си. Право да кандидатстват имат многочленни семейства, лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност, хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка и такива, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията, лица поставени под карантина, както и лица обект на социално подпомагане. За всички тях ще бъде осигурен топъл обяд по домовете в работни дни. Храната се приготвя при спазване на санитарно-хигиенните изисквания и необходимите противоепидемични мерки.

Проектът се финансира от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата от COVID-19 чрез механизма REACT_EU.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за разпространение на кокаин и за сводничество

Операцията е проведена под надзора на Специализираната прокуратура В резултат на проведена на 17.05.2021 г. специализирана полицейска операция на служители на ГДБОП, под надзора на Специализирана прокуратура, е неутрализирана организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества и за сводничество. В хода на проведените действия по разследването в гр. Силистра […]