Варна е домакин на Еврохор 2024

MadeInVarna
Варна е домакин на Еврохор 2024

Концертът на изпълнителите в проекта ще се проведе на 17 юли от 20:00 часа в Юнашкия салон. Събитието е част от съпътстващата програма на ММФ „Варненско лято“

Тази година Варна е един от домакините на Еврохор 2024 – проект на Европейската хорова асоциация, съвместно с Българския хоров съюз. Всяка година той се провежда в различна държава и има за цел да популяризира европейската хорова музика и да насърчи културния обмен в Европа. 

Хоровото събитие води началото си от 1982 г. и предлага възможност на млади певци да подобрят вокалните си умения, като в рамките на две седмици репетират програмата си с двама известни диригенти. 

От 4 до 12 юли Еврохорът провежда репетиции в Хорова школа „Проф. Марин Чонев“, а варненци могат да видят резултатите от работата на изпълнителите на специален концерт на 17 юли, петък, от 20:00 ч. в Юнашкия салон. Събитието е част от съпътстващата програма на ММФ „Варненско лято“. 

Диригентите по проекта Еврохор 2024 са Марко Амхерд, артистичен директор на фестивала в Давос и на Швейцарския вокален консорт и Донка Митева – артистичен директор и диригент на Collegium Musicum Berlin и преподавател по дирижиране в Университета по изкуства в Берлин.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Над 70 души потърсиха съдействие в мобилните пунктове, разкрити от Община Варна

На три локации в града медицински специалисти мериха безплатно кръвното налягане на желаещите. На над 750 души бе раздадена минерална вода  Над 70 души потърсиха съдействие на разкритите от Община Варна мобилни пунктове. В тях медицински специалисти мериха безплатно кръвното налягане и даваха съвети във връзка с горещото време. Младежи […]