Варна отбеляза 110 години от победата на миноносеца „Дръзки“

MadeInVarna
Варна отбеляза 110 години от победата на миноносеца „Дръзки“

Варна отбеляза 110 години от победата на миноносеца „Дръзки“ срещу турския крайцер „Хамидие“. С военен ритуал венци и цветя бяха положени пред кораба „Дръзки“ и пред паметника на кап. I ранг Димитър Добрев от кмета Иван Портних, заместник-командира на ВМС – флотилен адмирал Георги Пенев, директора на Военноморския музей д-р Мариана Кръстева, представители на Варненската и Великопреславска митрополия и на Областната администрация. Организатор на тържеството са Военноморские сили, с подкрепата на Община Варна.

На 8-ми ноември 1912 г. българският военен флот завоюва първата си победа под командването на капитан I ранг Димитър Добрев, отбранявайки Варна от нападенията на турския флот по време на Балканската война.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Наградиха спасителя от пламналия влак старши инспектор Върбан Петков

Кметът на Варна Иван Портних и главният комисар на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов наградиха днес старши инспектор Върбан Петков от Първа РСПБЗН- Варна, който с бързата си и навременна реакция предотврати голяма трагедия и помогна при евакуирането на пътниците по време на пожара във влака […]