Варна почете Деня на Освобождението

MadeInVarna
Варна почете Деня на Освобождението

С тържествено издигане на националното знаме пред Катедралния храм „Успение Богородично“, Варна отбеляза 144 години от Освобождението на България от турско робство. На церемонията присъстваха кметът на града Иван Портних, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, областният управител Благомир Коцев, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, зам.-кметът Тодор Иванов, представители на държавни учреждения, районни кметове, дипломати, неправителствени организации, партии, граждани. Тази година традиционното шествие по улиците на града не бе проведено, заради спазване на противоепидемичните мерки. Венци и цветя бяха положени пред паметниците на Граф Игнатиев, на украинските, и на руските войни, паднали за свободата на България. Празничните прояви продължиха със старта на 59-ата лекоатлетическа щафетна обиколка на Радио Варна; с почетната обиколка „В името на България“, организирана от варненските мотоклубове.

В 15.00 ч. ще бъде закрита ветроходната регата „Трети март“ в базата на СК „Черно море – Бриз“. В 17.30 ч.във Фестивалния и конгресен център ще бъде изнесен концерт-спектакъл „Чуй ме, чедо…“, организиран от Община Варна и Варненския свободен университет. В 19.30 ч. започва тържествената проверка-заря на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

ДКЦ 3 осигурява медицинска помощ за бежанци от Украйна

Общинският диагностично-консултативен център /ДКЦ 3/ в район „Вл. Варненчик“ ще преглежда безвъзмездно нуждаещите се от специализирана консултативна медицинска помощ украински граждани, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. Прегледите ще се извършват в периода от днес – 04.03.2022 г. до 31.03.2022 г. Необходимо е предварително записване на телефоните на регистратурата […]