Варна празнува!

MadeInVarna
Варна празнува!

С тържествена архиерейска Света литургия, отслужена в Катедралния храм “Успение Богородично” от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, започна празника на Варна. Веднага след това по традиция бе вдигнат тържествено флагът на града на пл. “Св. Св. Кирил и Методий”. Домакин на събитията е кметът на Варна Иван Портних.

Цял ден в различни точки на града ще бъдат проведени спортни и културни събития.

В 20 ч. е началото на тържествената церемония за връчване на почетните звания и отличия на Варна в Летния театър. В концерта по-късно ще участват фолклорен ансамбъл Варна, Поли Николова, Георги Шопов, Петя Буюклиева и Георги Христов.

В 20,30 ч. е началният час на празничния концерт край фонтана на пл. „Независимост“, с участието на Симфоничния оркестър и солисти на Държавна опера – Варна: Илина Михайлова, Ирина Жекова, Михаела Берова, Венцеслав Атанасов, Валерий Георгиев, с диригент Кръстин Настев.

Празничният концерт край Морската гара ще започне точно в 21 ч. В ролята на водещи ще влязат Надя Петрова и Дамян Попов. Миксът от изпълнители включва DJ Fabrizio Parisi, DARA, 100 KILA и група СкандаУ. Атракцията на вечерта e румънската сензация Minelli.

Точно в 23,00 ч. небето над морската столица ще бъде озарено от светлинно шоу с празнична заря. Организатор на събитията е Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Връчиха отличия на изявени варненци на празника на града

Кметът на Варна Иван Портних и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов връчиха отличията на изявени варненци на тържествена церемония в Летния театър. По традиция наградите се дават на празника на града – Свето Успение Богородично.   “Днес любимият ни град е пълен с усмивки, много емоции и младежки дух, […]