Варна ще посрещне Новата 2022 година със заря и ледени фигури в петте района

MadeInVarna
Варна ще посрещне Новата 2022 година със заря и ледени фигури в петте района

Първите минути на Новата 2022 година ще бъдат посрещнати със заря от различни локации в петте района на Варна. В “Одесос” тя ще бъде изстреляна край сградата на Окръжния съд; в “Приморски” – близо до Паметника на българо-съветската дружба – между бул. “Васил Левски” и ул. “113-та” и ул “102-ра”; В “Младост” – край скейт парка; В район “Вл. Варненчик” – на паркинга край читалище “П. Р. Славейков”; В “Аспарухово” – в двора на ОУ “Христо Ботев”. Заради противоепидемичните мерки срещу разпространението на Сovid-19 няма да има празничен концерт в новогодишната нощ на пл. “Независимост”, съобщават от дирекция “Култура и духовно развитие”.

 

На 31 декември по райони ще бъдат поставени и красиви ледени фигури, част от богатата празнична украса за Нова година. Те са изработени от устойчив кристален лед и изобразяват надпис „Варна” и годината „2022”. Високи са 130 см и дълги 200 см, тежат 500 кг. В „Одесос” фигурите ще бъдат на пл. „Независимост”, в „Приморски” – на пл. „Съединение”, в „Младост” – пред централния вход на новия парк „Възраждане”, от страната на бул. „Република”, в район „Владислав Варненчик” – до параклис „Свети Мина”, на кръстовището на бул. „Света Елена” и бул. „Константин и Фружин”, а в район „Аспарухово” – до читалище “Просвета 1927”.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Задържан е издирваният за убийство мъж от Тервел

51-годишният бе обявен за издирване и от тази нощ е задържан в ареста 51-годишен жител на Тервел е задържан късно снощи, след като вчера бе обявен за издирване от ОДМВР Добрич като заподозрян за жестоко убийство на жена сутринта на 28 декември. Служителите на реда са го открили в апартамент, […]