Във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ откриха лекционна зала „Рей Шипинг“

MadeInVarna
Във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ откриха лекционна зала „Рей Шипинг“

На 8 февруари 2021 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе открита обновена лекционна зала в катедра „Електротехника“. Залата е ремонтирана с финансовата подкрепа на фирма „Рей Шипинг“. Лекционната зала е оборудвана със 154 седящи места и всичко необходимо за осигуряване на учебния процес.
Президент на фирма „Рей Шипинг“ е господин Ейбрахам Унгар, на когото през 2013 г. с решение на Академичния съвет бе присъдено почетното звание „Доктор хонорис кауза на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.
Г-н Унгар има важна роля и заслуги за развитието на морското образование в Република България и в частност – за подпомагане на професионалната реализация на възпитаници на Военноморско училище. Повече от 25 години компанията му работи в тясно сътрудничество с Училището. С финансовата подкрепа на „Рей Шипинг“ в Морско училище са изградени четири лекционни зали, а в бъдеще предстоят още съвместни проекти.
Понастоящем корабоплавателната компания „Рей Шипинг“ разполага с 60 кораба за превоз на автомобили. Над 1500 български офицери – капитани и механици, са част от екипажите на фирмата, като 80% от тях са възпитаници на Морско училище.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Христо Иванов: “Демократична България” ще обжалва възпрепятстването на излъчването на броенето на бюлетините

“Демократична България” е готова да обжалва изключването на възможността за видеонаблюдение и излъчване на броенето на бюлетините след края на изборния ден на 4 април. Това заявиха съпредседателят на обединението Христо Иванов и юристът Надежда Йорданова във видео, излъчено на живо от Централната избирателна комисия. Повод за думите им е […]