Вицепремиерът Марияна Николова пред руския посланик: България е готова да посрещне своите гости от Русия като една сигурна туристическа дестинация

MadeInVarna
Вицепремиерът Марияна Николова пред руския посланик: България е готова да посрещне своите гости от Русия като една сигурна туристическа дестинация

България е готова да посрещне своите гости от Русия като една сигурна туристическа дестинация. Вярвам, че границата между нашите държави ще се отвори скоро и руските туристи ще посетят страната ни още през настоящия летен туристически сезон. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Н.Пр. Елеонора Митрофанова.
Министър Николова обясни, че Министерството на туризма е в постоянен контакт с Министерството на външните работи и Министерството на здравеопазването и се проучват възможностите границата между двете държави да бъде отворена за пътувания. Надявам се, че след като това се случи, полетите до България за 2021 г. отново ще влязат в плановете на руските авиопревозвачи, поясни тя.
Вицепремиерът увери посланика, че Министерството на туризма ще продължи да работи в посока България да се реализира все по-успешно като целогодишна туристическа дестинация на руския пазар. В нормални условия ежегодно страната ни приема над 450 000 руски граждани.
По думите ѝ в условията на продължаващата пандемия от COVID-19 е от ключово значение да се продължи сътрудничеството между двете държави. И допълни, че съвместно с местните здравни власти се прилагат всички необходими мерки в българските курорти и туристически дестинации за безопасното протичане на туристическите сезони в страната.
От своя страна Н.Пр. Елеонора Митрофанова изрази задоволството си от проведената среща. Много се радвам, че имам възможност да работя в България – народ, който ни е много близък, заяви тя. И допълни, че за руските туристи ще бъде голяма радост фактът, че летният сезон у нас ще бъде открит от 1 май. По думите ѝ от изключително значение е руските туристи да имат точна и пълна информация как ще се осъществява туристическата дейност в България и при какви мерки.

Следваща Новина

Възстановяват къщата на Райна Княгиня в София

402 000 лв. ще отпусне Общинският приватизационен фонд Със средства в размер на 402 000 лева от Общинския приватизационен фонд се предвижда да бъде възстановена емблематичната къща на Райна Княгиня в София. След спасяването на къщата на поета Пейо Яворов, общината ще запази още една сграда с историческа стойност. „По указания […]