Вицепремиерът Марияна Николова: Призовавам работещите в туристическия сектор да се ваксинират в четвърта фаза, която вече е в ход

MadeInVarna
Вицепремиерът Марияна Николова: Призовавам работещите в туристическия сектор да се ваксинират в четвърта фаза, която вече е в ход

Призовавам работещите в туристическия сектор да се ваксинират в четвърта фаза, която вече е в ход. Те могат да бъдат имунизирани на всички пунктове в страната, специално създадени за масовата ваксинация.
Призовавам и  браншовите организации, които настояваха за приоритетно ваксиниране за заетите в сектор туризъм, както и всички ангажирани с предоставянето на продукти и услуги в бранша, да направят необходимата организация сред своите служители за имунизацията. Това призова вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по повод започналата четвърта фаза на ваксиниране у нас, обявена от премиера Бойко Борисов в четвъртък.
По думите й отговорното поведение е единственият начин секторът да бъде съхранен и максимално бързо да работи за своето възстановяване.
Смятам, че хората, които са заети в туризма, са на първа линия – от слизането от самолета или автобуса, обслужването, изхранването и изобщо цялостната грижа по здравословния и безопасен престой на туристите, посочи министър Николова. Според нея ваксините ще ускорят рестарта в туризма.
Вицепремиерът допълни още, че ваксинирането не само ще доведе до намаляване на заболеваемостта, но и до бързо подобряване на икономиката в България. Много бизнеси са затворени и ваксината е единствената възможност да си върнем нормалния начин на живот отпреди пандемията.
Вицепремиерът припомня, че туризмът е най-силно засегнатият сектор и той спешно се нуждае от така желания рестарт.
Ваксинирането е въпрос на личен избор, но аз вярвам, че хората ще вземат за себе си правилното решение, заключи тя.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Вицепремиерът Марияна Николова в „Неделя 150“: Вече започна сертифицирането и изпитването на машините за изборите

Отговорните институции вече започнаха работа по сертифицирането и изпитването на машините. Всички участници в процеса искаме да бъдем сигурни в тяхната експлоатация и надеждност и аз вярвам, че и трите сертифициращи и изпитващи органа – Държавна агенция „Електронно управление“, Български институт по стандартизация и Български институт по метрология, ще свършат […]