Влизането в сила на Наредбата Н-18 се отлага с 6 месеца

MadeInVarna
Влизането в сила на Наредбата Н-18 се отлага с 6 месеца

Влизането в сила на Наредбата Н-18 се отлага с 6 месеца, съобщи финансовият министър. Планираният за утре протест срещу наредбата се отменя.

“Искате да няма Наредба Н-18, да не ви дават бележки в ресторантите, да си купувате “на черно” доматите и краставиците? Добре, ще оттегля наредбата, но утре ще напишете, че държавата не си изпълнява функциите. Когато държавата тръгне да не изпълнява своите функции, изведнъж става проблем. Напоследък забелязвам странно поведение сред хората- говори се непрекъснато и по всякакви теми “къде е държавата”, а когато държавата излезе да изпълни своите функции, да въведе правила, изведнъж става голям проблем. Нали искаме сивия сектор да излезе на светло? Е как да стане без ред и правила? Вие знаете ли колко милиони обороти се укриват? Ама после бизнесът иска да плащаме чартъри на закъсали туристи, по-високи пенсии”, коментира премиерът Бойко Борисов.

Според недоволните предприемачи има твърде неясни и противоречиви текстове, както и казуси, които могат да доведат до различни тълкувания, а това от своя страна да доведе до създаване на условия за корупция и чиновнически произвол.

Следваща Новина

Наградиха матрос от Варна, спасил човешки живот

Военнослужещ от Военноморските сили (ВМС) беше награден със заповед на началника на отбраната за доблестна постъпка, довела до спасяването на човешки живот, при инцидент, на който той е станал свидетел. В Щаба на ВМС днес, 28 януари матрос Левон Топалян от военното формирование 26 870 – Варна получи награда сувенирен […]