Юлиан Ангелов: ВМРО предлага безплатни детски градини и безплатни учебници до 12 клас

MadeInVarna
Юлиан Ангелов: ВМРО предлага безплатни детски градини и безплатни учебници до 12 клас

Безплатни детски градини и безплатни учебници до 12 клас. Това ВМРО предвижда в предизборната си програма. Така ще надгради постигнатото в подкрепа на българските семейства и деца. Това стана ясно от думите на организационния секретар на партията и председател на Националния предизборен щаб Юлиан Ангелов в предаването „Патарински LIVE“ по NOVA.В новата ни програма сме заложили безплатни детски градини и ясли, а всички ученици до 12 клас да имат безплатни учебници и учебни помагала.
Както и че е гарантирала за всяко едно дете, от раждането, докато завърши училище, че родителите няма да имат тези допълнителни безумни разходи, които държавата може да поеме, заяви народният представител от ВМРО.
Той припомни, че именно по настояване на войводите правителството отдели 30 млн. за поемане на таксите на бедните деца в детските градини и ясли. Отпуснати бяха 70 млн. лв. за строителството на нови детски градини. Въведени бяха данъчните облекчения за първо и второ дете със семейно подоходно облагане. Това ще даде възможност на родителите да приспаднат от данъците си. 450 лв. за едно дете в края на годината и 900 лв. за две деца.
Именно в израз на виждането на войводите за подкрепа на родителите и традиционното българско семейство представителят на РОД Давид Александров бе поканен от ВМРО в гражданската листа на движението.
За нас това е чест, защото имаме много допирни точки, в които можем да си бъдем взаимно полезни. Ние вече две години се налага да защитаваме това, което принципно е нормално за българина. Но се оказва, че има сили, които се опитват да променят нашето законодателство в съвсем различна посока. Това каза бащата на 4 деца.
Ние искаме да върнем семейството там, където му е мястото, а именно – като водеща институция в нашата страна. Имахме много ясни искания. Едно от тях е отмяна на Закона за социалните услуги, нещо, което ВМРО изцяло възприе и включи в своята програма. Това ще бъде и моя цел конкретно – да се борим с този закон. Също така корекции трябва да се направят в Закона за закрила на детето, защото той е писан преди 20 г. Направени са страшно много промени, правено е на парче. Това довежда до изключително негативни практики днес, добави Давид Александров.
По думите му различни НПО-та се опитват да въвеждат в училищата под формата на различни програми.
Искаме да насърчим отговорното родителство, подчертавам отговорно неслучайно. Борбата е за традиционното християнско семейство, каза Давид Александров. Според него при отваряне на Конституцията за нови промени някои политически сили със сигурност ще натискат за промяна в текстовете, които дефинират, че семейството се състои от мъж и жена. Както и че България е православна държава. Това са най-важните неща, които тази Конституция защитава в момента. Именно по тази причина Истанбулската конвенция не мина, припомни представителят на РОД в гражданската квота на ВМРО.
Чуваме различни предложения и даже се учудвам от партии, които претендират да направят голям резултат и да управляват държавата, че предлагат първите важни въпроси в следващото Народно събрание да са мажоритарният вот, електронното гласуване и подобни безумия, които са маловажни неща с оглед на пандемичната обстановка и с тази икономическа криза. Така коментира и Юлиан Ангелов.
Напротив, ще създаде само проблеми, дори за сигурността на страната. Представете си с едно електронно гласуване кои партии ще влязат в парламента. При мажоритарния вот няма да има демокрация. Реално ще има една или две партии, представени в парламента и една партия с огромно мнозинство, коментира депутатът от ВМРО.
Ако това помага на българската демокрация, да бъдат всички виждания на хората представени в българския парламент, то това прави точно обратното. Ако изборите бяха такива, щеше да има около 70% от ГЕРБ, 10% от БСП и другите 20% щяха на да са на ДПС. Ако това е полезно на българската демокрация, съм съгласен, но аз смятам, че повечето хора в България са за това, че трябва да имат по-голямо представителство в парламента, категоричен е Юлиан Ангелов.За нас никога властта не е била самоцел и в следващия парламент по никакъв начин няма да тръгнат договорки за управление с когото и да било, изключвайки изобщо ДПС, на база самоцелно участие във властта.
Ние считаме, че това противопоставяне между българските партии и българското общество е вредно. Ще държим на един дебат между партиите в парламента, които да застанат зад пет или десет общи неща, които да са виждане на всички български партии. Както и да ги следват без значение кой управлява. На тези избори ние от ВМРО ще бъдем притегателният център на всички тези хора в България, които припознават патриотизма като основно свое виждане. Така заключи организационният секретар на войводите.

Следваща Новина

Трети пореден протест във Варна срещу изсичането на защитена гора

Днес се проведе трети протест срещу изсичането на защитена гора в местността “Коджа тепе”. Варненци се опасяват, че изсичането на гората може да предизвика нови свлачища. Над 150 души в квартал “Виница” настояват сечта да спре незабавно, а теренът, където боровете вече ги няма, да бъде залесен отново. Протестиращите държат […]