Зам.-шеф на ВМА: Ваксинирането е личен акт, но това е и обществен дълг

MadeInVarna
Зам.-шеф на ВМА: Ваксинирането е личен акт, но това е и обществен дълг

Това е мой личен избор, но и обществен дълг. Ще се имунизирам с ваксината срещу COVID-19, защото това е мой личен избор! Това каза полк. доц. д-р Георги Попов, началник на Катедра „Инфекциозни болести”-ВМА и зам.-началник на ВМА.

“Въпреки че имам антитела след преболедуване на заболяването, смятам че една ваксина ще бъде бустер и ще повиши имунитета за предотвратяване на нови срещи с вируса. Но освен личен избор, това е обществен дълг, защото по този начин ще се събере едно голямо имунно общество, което би дало възможност на цяла България да преодолее това тежко заболяване”, обясни той.

ВМА поде кампания “Аз ще се ваксинирам”. Началото й бе поставено от нейния началник и член на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Д-р Никола Владов, друго светило в медицината у нас, също публично каза, че ще се ваксинира. Сред тях се включи и колегата им от “Пирогов” проф. д-р Асен Балтов.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Возим се цял ден в градския транспорт на Варна срещу 4 лева

Оживени дебати предизвика новата Наредба за реда и условията за пътуване в обществения транспорт на община Варна. Повече от два часа продължиха разискванията по време на онлайн заседанието на ресорната комисия към Общинския съвет, която не можа да излезе със становище. Въпросът ще бъде внесен за обсъждане от местния парламент. […]