Заместник-кметът Диан Иванов провери готовността на проектите в Концепцията за интегрирани териториални инвестиции

MadeInVarna
Заместник-кметът Диан Иванов провери готовността на проектите в Концепцията за интегрирани териториални инвестиции

В документа са включени 12 проекта на стойност 43,8 млн. лв. Сред тях са реконструкцията на Летния театър и ремонтът на градинката на ул. „Цар Симеон“, където бе открита късноантичната стена на стария Одесос

Заместник-кметът по правните въпроси Диан Иванов провери готовността на общинската администрация по проектните предложения по процедура Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) по програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 година. На работна среща той разпореди да се работи в максимално кратки срокове по проектите. Необходимо е да имате добре разработено задание за проектиране и техническа спецификация, обясни Иванов. На срещата присъстваха представители на пет общински дирекции и предприятието „Инвестиционна политика“. 

Припомняме, че Община Варна е водещ партньор в концепцията под надслов „Варна – град отворен към морето, културен, туристически, образователен и здравен център, с грижа за хората и двигател на устойчивото развитие на Североизточен регион“. Документът включва 12 проекта на стойност 43,8 млн. лв. Сред тях са реконструкцията на Летния театър и ремонтът на градинката на ул. „Цар Симеон“, където бе открита късноантичната стена на стария Одесос. Включен е още проект за ремонт на площада пред ЖП-гарата и девет улици в карето между улиците „Дунав“, „Дебър“, „Охрид“, „Преслав“ и „Девня“. По част от проектите партньори са общините Аксаково и Шабла, Медицински университет – Варна, ДКС и др. 

Концепцията вече премина първия етап – оценка за административно съответствие и допустимост по процедурата „Концепции за интегрирани териториални инвестиции“ /КИТИ/ от Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Предстои документът да бъде разгледан от Регионалния съвет за развитие, който ще приоритизира одобрените на първия етап концепции. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна организира информационна среща за проектите по фонд “Култура”

Събитието ще се проведе на 26 април, петък, от 16:00 ч. до 17:30 ч. в зала “Пленарна” на Община Варна Община Варна организира информационна среща по повод обявената сесия за набиране на проекти по фонд “Култура”.  Събитието ще се проведе на 26 април, петък, от 16:00 ч. до 17:30 ч. […]