Започва кампания „Не шофирай, ако си пил“

MadeInVarna
Започва кампания „Не шофирай, ако си пил“

Започва кампанията „Не шофирай, ако си пил“, организирана от дирекция „Превенции“ към Община Варна, в партньорство с ОД на МВР-Варна, сектор КАТ. В рамките на инициативата доброволци от превантивните клубове ще проведат обучителни сесии пред свои връстници на тема „Рискове при шофиране след употреба на наркотици и алкохол“. Информационни кампании ще бъдат проведени и сред абитуриентите. В социалните мрежи ще бъде разпространена специално изработена рамка за профилна снимка и видео материали с послания. Доброволци от Градския превантивен клуб ще участват в акция, реализирана от сектор “Пътна полиция” към ОД на МВР – Варна, като раздават информационни материали.

Традиционни партньори на инициативата са още Областен отдел „Автомобилна администрация“, Асоциацията за защита на застраховани и пострадали при ПТП, Областният съвет на Български Червен кръст – Варна, районните кметства,  дирекция „Социално подпомагане“ – Варна, вериги бензиностанции, застрахователни компании, университети и училищата с  изградени превантивни клубове. Тази година за първи път към инициативата се присъединяват и местните комисии за борба с противообщестсвените прояви на малолетните и непълнолетните и РПУ –та на територията на всички общини в област Варна.

Следваща Новина

Министерството на здравеопазването обяви нов график за ваксиниране

От 18 май влиза в сила нов график при ваксинирането у нас. Това става със заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, издадена днес.   До утре Регионалните здравни инспекции в страната следва да определят логистични пунктове на територията на всяка община, а когато е необходимо и в отдалечени […]