Започва кампанията „Ваканция без грижи“

MadeInVarna
Започва кампанията „Ваканция без грижи“

Петнадесетото издание на спортната кампания “Ваканция без грижи” ще се проведе на  17-ти юли, понеделник, от 14.00 ч. на спортната площадка в училище “Св. Климент Охридски” във  Варна. Организатор на събитието е Националното сдружение на сираците в България, със съдействието на Община Варна и спонсори.

В рамките на кампанията деца и младежи от Варна, Бургас, Карнобат, Стара Загора, Пловдив и Сливен ще покажат своите умения в турнир по уличен фитнес. Инициативата има за цел да се уплътни свободното време на младите хора през лятната ваканция чрез спорт и да създаде нови приятелства. Предвидени са много награди – и за победителите, и за всички участници. Записването става чрез страницата „Ваканция без грижи 2023“ във фейсбук или час преди проявата на място, допълват организаторите.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Набират проектни предложения за „Любителско изкуство“ по Фонд „Култура“

В срок до 24-ти юли включително се провежда втора сесия за набиране на проектни предложения по Направление 5 „Любителско изкуство“ на Фонд „Култура“ на Община Варна, съобщиха от дирекция „Култура и духовно развитие“. Проектните предложения за музикално, сценично, визуално изкуство, творчески работилници и др., трябва да се реализират с участие […]

Започва кампанията „Ваканция без грижи“

MadeInVarna
Започва кампанията „Ваканция без грижи“

Тринадесетото издание на спортната кампания “Ваканция без грижи” ще се проведе във Варна на 12-и и 13-и август. Целта на инициативата е чрез спорт да се интегрират деца в неравностойно социално положение с връстниците им от семейна среда и да се създадат нови приятелства, обясниха организаторите от Националното сдружение на сираците в България.

Деца и младежи от Варна, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Карнобат ще вземат участие в турнир по стрийт фитнес. Състезанията ще се проведат на 12 август от 14 ч. в двора на СУ “Св. Климент Охридски”. Надпреварата е в три категории: момчета до 16 г., момчета от 17 до 19 г. и момчета от 20 до 23 г. възраст. Желаещите могат да се запишат за участие на място, час преди старта на инициативата. На следващия ден – 13 август, участниците ще покажат умения в уличния стрийт фитнес на алеята зад „Морско казино“ в Морската градина. Събитието се организира с подкрепата на Дирекция “Спорт” към Община Варна и спонсори.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Изкуствоведи и художници участват в конференцията „Варна – Вулкан“

Изкуствоведи и художници участват в конференцията „Варна – Вулкан“, посветена на известната арт-фабрика в града. Събитието ще се проведе на 13-и август, петък, от 10 ч. до 13 ч. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. Форумът ще се открие с доклад на проф. д-р Аксиния Джурова, която познава отблизо процесите […]