Започва кампанията „Ваканция без грижи“

MadeInVarna
Започва кампанията „Ваканция без грижи“

Тринадесетото издание на спортната кампания “Ваканция без грижи” ще се проведе във Варна на 12-и и 13-и август. Целта на инициативата е чрез спорт да се интегрират деца в неравностойно социално положение с връстниците им от семейна среда и да се създадат нови приятелства, обясниха организаторите от Националното сдружение на сираците в България.

Деца и младежи от Варна, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Карнобат ще вземат участие в турнир по стрийт фитнес. Състезанията ще се проведат на 12 август от 14 ч. в двора на СУ “Св. Климент Охридски”. Надпреварата е в три категории: момчета до 16 г., момчета от 17 до 19 г. и момчета от 20 до 23 г. възраст. Желаещите могат да се запишат за участие на място, час преди старта на инициативата. На следващия ден – 13 август, участниците ще покажат умения в уличния стрийт фитнес на алеята зад „Морско казино“ в Морската градина. Събитието се организира с подкрепата на Дирекция “Спорт” към Община Варна и спонсори.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Изкуствоведи и художници участват в конференцията „Варна – Вулкан“

Изкуствоведи и художници участват в конференцията „Варна – Вулкан“, посветена на известната арт-фабрика в града. Събитието ще се проведе на 13-и август, петък, от 10 ч. до 13 ч. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. Форумът ще се открие с доклад на проф. д-р Аксиния Джурова, която познава отблизо процесите […]