Започват проверки за качеството на топлия обяд по оперативната програма за храни

MadeInVarna
Започват проверки за качеството на топлия обяд по оперативната програма за храни

Ще се осъществяват и срещи с потребители с цел проучване мнението им за предоставяния топъл обяд. При постъпили жалби и сигнали ще се проверяват и фактите и обстоятелствата описани в тях. При необходимост от съдействие ще  бъдат инициирани отново съвместни проверки с представители на Българската агенция по безопасност на храните.
Осигуряването на топъл обяд се утвърди като една от най-одобряваните мерки за подкрепа за нуждаещите се. Към момента по операцията се изпълняват 216 проекта за близо 60 000 лица. Финансирането за тях е осигурено от Европейския съюз в отговор на пандемията от КОВИД-19 по механизма REACT-EU.
В целевите групи са включени хора без доходи или с доходи под линията на бедност, които са в невъзможност да осигурят основните си жизнени потребности и нямат близки с възможност да им окажат подкрепа. Топъл обяд получават и хора,  за които рискът от заразяване с Ковид-19 или от неблагоприятно протичане на инфекцията е по-висок. Те получават всеки работен ден топъл обяд, който включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Полицаи подаряват цветя на дамите за 8 март

Джентълмени в униформи – такива са днес полицаите от полицейското управление в Костинброд, съобщава НоваТВ. Служителите на реда спират жени зад волана, но не за да им налагат глоби, а за да им подарят цвете. „Това е една инициатива на Районно управление – Костинброд. Акцент в нея са всички дами, […]