Ангела Меркел е под домашна карантина

MadeInVarna
Ангела Меркел е под домашна карантина

Германският канцлер Ангела Меркел е поставена в изолация в дома ѝ, след като стана ясно, че е била в контакт с лекар, заразен с коронавирус, предаде Bloomberg, цитиран от Канал3.

В петък докторът е имунизирал върховният лидер в Германия за бактериална пневмония, но скоро след това стана ясно, че медикът е диагностициран с коварната болест, коментира говорителят на правителството Щефен Зайбер.

Очаква се Меркел да върши служебните си задължения от дома, като междувременно ще бъде подлагана на тестове за вируса, за да стане ясно, дали го носи в себе си.

Отменям всички своите ангажименти, които включват контактите с хора“, казва самата Ангела Меркел. “Така и моят живот ще бъде променен фундаментално и вече минавам почти изцяло на разговори по телефона и видеочат“.

В случай, че канцлерът даде положителна проба за коронавирус, това би повлияло още по-тежко върху ситуацията в Германия, където към момента има отчетени повече от 23 000 случая на заразата.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Хванаха 7 варненци да не спазват карантината

Общо 480 проверки на хора, поставени под задължителна домашна карантина след завръщане от рискова страна, са извършили днес от варненската полиция. В 7 от случаите са установени отклонения от настоящия адрес, за които са образувани досъдебни производства, съобщиха от областната дирекция на МВР. Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно […]